İçeriğe geç

Zor karar…

Uzun yıllar aynı yerde bulunca orayı en güvenli yer olarak düşünmeye başlarsın. Güven zor kazanılan bir şey evet.. Ama her zaman güvende kalmak, risk almamak da tek düze bir yaşamın kapısını aralıyor.

Hiç kararsız kalmadım. Tavsiyem; ne kadar zaman alırsa alsın ama mutlaka bir karar verin.

Her gün aynı işi yapmak, yarattığınız tüm süreçleri artık gözünüz kapalı yapabiliyorsanız. Her başarının, her olumsuz olayın sebebini kolayca bulabiliyorsanız. Yaptığınız işin heyecanı ve gelişime açık yanı kalmamış demektir. İşte böyle bir düşünce ile 7 sene emek verdiğim işimden zor bir kararla ayrılmaya ve yeni bir heyecan aramaya karar verdim. Bir çok plaza çalışanı gibi gidip bir kahveci ya da ufak bir cafe açmadım tabiki.. Bence herkes kendi bildiği işi ya da inandığı işi yaparsa başarılı olur. Aynı işimi yapıyorum, sadece yeni bir proje ve yeni bir marka için.

Zor bir karar süreci oldu, çünkü yeni tercihimle ilgili o kadar çok olumsuz yorum aldım ki.. Çoğu kişi doğru karar demedi. “Bir kişi hariç” Biliyorum ki bunların hepsi insanların hep doğru işi arayışı ve güvenli yerde kalma isteğiyle alakalı. Peki doğru iş diye bir şey var mı? Yoksa o işi doğru yapan kişinin kendisi mi? Benim için doğru olan “o işi doğru yapan kişinin kendidir” mantığı. Her zaman yaşayarak öğrendim, bu hep böyle oldu. “Ben analitiğim, hesaplar, tartar doğruya ulaşırım” diyen kişilerin, deneyimleyerek başaranlardan az olduğunu hep gördüm. Cahil cesareti falan derler. Siz hiç kendine inanan, en kötü işi doğruya çevirebileceğine inanan cahil gördünüz mü? Benimki de öyle bir karardı, yaşayarak öğrenmeyi tercih ettim ve mutlaka anlatılanlar bu kadar kötüyse, bir yerlerde yanlış yapılıyordur diye yola çıktım. Ve görüyorum ki olumsuz yorumların ve olumsuz deneyimlerin hepsi, bardağın dolu tarafını görememekle alakalı…

Hayali olan birinin hayali için çalışmak, onu anlayabilmekle başlıyor. Benim için bu hep böyle oldu. Başarının cevabını, çok satmakta ya da sistemi sürdürmekte aramak başarısızlığın başladığı yer sanırım. Hayalin nasıl gerçeğe dönüşeceğinin yolunu bulmak… Bence başarının sırrı bu. Soru şu olmalı hayal nasıl gerçek olur?

Şuan bunu yapmaya çalışıyorum. Hayaller, tutkular nasıl gerçeğe dönüşür? Hep birlikte göreceğiz.

Dedim ya zor karar diye, zoru başarmaya çalışmak, kimsenin anlayamadığını anlamaya çalışmak insanı dinç tutuyor.

Ben de herkes gibi deniyorum ama anlamaya ve inanmaya çalışarak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir