İçeriğe geç

Ticari Gayrimenkul Yatırımının Şirketler İçin Avantajları..

Her yıl sonu yaklaştığında bir sonraki senenin iş planları ve hedefleri gündeme gelir. Yıl sonu demek bilanço demektir. Gelecek seneyi planlarken geçtiğimiz son iki senenin ekonomik verilerinin iyi yönde olmadığını gördüğümüzde, bir sonraki yılın yeni hedeflerinde iş yatırımı için öz sermayenin yaratabileceği ucuz kredi yada kredi limit düzenlemesi ön planda tutulmalıdır. Vergisel avantajları da göz önünde bulundurursak, şirketlerinize şahsi hesaplardan borç vermek yerine, şirkete gayrimenkul yatırımının daha mantıklı bir seçenek olduğu ortaya çıkacaktır.

Özellikle firmaların bu son dönemde yapacağı faturalı ticari gayrimenkul yatırımlarının vergisel geri dönüşten daha fazla fayda sağlayacaktır.

Bu sebeple ticari gayrimenkul yatırımının şirketler için avantajlarına göz atalım.

  • Gayrimenkulden kira geliri elde edilebilir ve şirketin ticari faaliyetleri dışında sabit bir geliri olur. Yatırım şirket sermayesiyle değil, ortakların şirkete sağladıkları şahsi kaynaklardan yapıldı ise, kira gelirleri ile ortaklara kısa vaade de geri ödenebilecek bir yatırım ve şirket envanterinde bir gayrimenkul eklenmiş olur.
  • Alınan gayrimenkul, ipotek verilerek şirkete kredi imkanı sunar, şirketin kredi karşılığında gayrimenkulü varken ikinci bir parayı vadeye yayarak ödemesi ticari bir avantaj olarak değerlendirilebilir.
  • Envanterde bulunan bir asset, ister banka, ister farklı bir firma ile mal alışverişinde limit karşılığı gösterilebilir.
  • Faturalı bir ticari gayrimenkul yatırımı karlı bir yıl geçirmiş firmalar için vergisel avantaj olarak görülebilir.

Ender AYDOĞDU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir